Fluisterboot

Wij beschikken over 8 fluisterboten op onze vestiging in Noorden (gem. Nieuwkoop).

Wat is een fluisterboot?

Een fluisterboot wordt ook wel eens elektroboot genoemd. Een elektroboot vaart op elektrisch opgeladen accu’s. Deze worden opgeladen aan een laadpaal. O Met een volgeladen accu kan een boot max 8 uur varen, afhankelijk van hoe snel je vaart en wind e.d. Doordat zij elektrisch zijn, zijn zij ook heel stil. Vandaar dan ook de naam fluisterboot.

Eigenschappen van de fluisterboten

De fluisterboten zijn ideaal voor bedrijfsuitjes, familie uitjes, vriendenuitjes, dit komt voornamelijk door de eigenschappen die fluisterboten hebben. We hebben de belangrijkste eigenschappen van de boten hieronder omschreven.

 • Accu: Er kan ongeveer 8 uur mee gevaren geworden afhankelijk van de snelheid.
 • Groot: Voldoende ruimte voor 8 personen.
 • Vaareigenschappen: Makkelijk te besturen
 • Snelheid: De boten gaan ongeveer 5 km per uur
 • Maximaal gewicht: Voldoende opbergruimte (max laadvermogen 800 kg).

Wat zijn de voordelen van een fluisterboot?

Een elektroboot is een perfect middel om een heerlijk dagje te varen op de Nieuwkoopse Plassen. Dit soort type boot kent dan ook vele voordelen. We hebben hieronder hebben de belangrijkste voordelen van een fluisterboot huren omschreven.

 • Stil: een elektroboot maakt bijna geen geluid, dus kan je heerlijk met elkaar praten.
 • Duur: je mag op plekken komen, waar geen motorvaartuigen mogen varen.
 • Ruimte: er is genoeg ruimte voor 8 personen
  en daarnaast zijn de boten voorzien van laadruimte onder de zitbanken.
 • Hoogte: de hoogte van de boot zorgt er voor dat mensen makkelijk in en uit kunnen stappen aan de kant van het water. Een andere voordeel is dat kinderen niet zomaar overboord kunnen vallen.
 • Snelheid: voor iemand die nooit heeft gevaren met een fluisterboot, is dit de perfecte manier om kennis te maken met het water. Ze gaan namelijk niet harder dan 5 km per uur.

Waar mag een fluisterboot varen?

Een fluisterboot is de ideale boot om de Nieuwkoopse Plassen mee te ontdekken. Op de Nieuwkoopse plassen zijn speciale routes gemaakt voor fluisterboten. Op deze plekken mogen motor boten namelijk ook niet komen. Daarnaast mogen de boten overal varen waar motor boten ook mogen komen.  Op de Nieuwkoopse Plassen zijn ook vaargebieden waar je helemaal niet mag komen, dit is een beschermd gebied voor vogels en andere diersoorten.

Wie mag er fluisterboot varen?

Het mooie van fluisterboten oftewel elektroboten, iedereen mag er in varen. Je hoeft hier geen vaarvergunning of vaarbewijs voor te hebben. Dit komt voornamelijk door hun snelheid. De boten zijn daarom ook geschikt voor mensen die niet veel of geen vaarervaring hebben.

Waar kan je fluisterboot huren?

Een van de bekendste plekken om een fluisterboten te huren is de Nieuwkoopse Plassen. De Nieuwkoopse Plassen is een prachtig natuurgebied met diverse lig en rust plekken waar je kan aanmeren, daarnaast zijn er diverse routes te volgen. Deze route word ook wel elektroroute genoemd.
Bij Nikano begint de meest populaire (rode) route bootverhuur aan de Nieuwkoopse Plassen. Reserveer voortijdig om teleurstelling te voorkomen. Mocht u nog vragen hebben of meer infomatie willen, neem gerust contact op.