Varen tijdens de corona, waar moet je opletten? Mogen we nog varen tijdens deze Corona uitbraak? Gelukkig mogen wij nog onze fluisterboten, kano’s, kajaks en sup boards verhuren. Het is daarom wel belangrijk om aan de volgende voorwaarden te voldoen. Dit geldt zowel voor ons als voor degene die bijvoorbeeld een fluisterboot huurt. Er zitten momenteel veel mensen thuis. Dit komt mede doordat sportscholen en horeca dicht zijn. We merken wel dat mensen graag een rustige locatie zoeken om toch naar buiten te kunnen. Daarnaast zien we ook dat mensen toch actief buiten willen zijn. Dit kan allemaal bij onze bootverhuur in Noorden (Gem. Nieuwkoop). Op de De Nieuwkoopse Plassen is het heerlijk rustig om met een fluisterboot te varen, maar ook om heerlijk buiten actief te sporten zoals kanoenen en suppen. Een paar uur er tussenuit is dus geen slecht idee om even te ontspannen en je gedachten even op nul te zetten. We hebben onderzocht welke richtlijnen van RIVM belangrijk zijn om toch heerlijk op het water te kunnen varen, kanoen of suppen. We hebben de belangrijke tips uitgelicht om gebruik te maken van onze bootverhuur. Volgens de richtlijnen van de RIVM kan er onder de volgende voorwaarden gevaren worden. Bekijk deze hieronder.

Let op je gezondheid

Ga alleen het water op als je je goed voelt. Dit is belangrijk om te zorgen, dat het corona virus zich niet snel verspreidt. Ben je verkouden, hoesterig of heb je koorts, blijf dan thuis.

Hygiène huisregels

Het is belangrijk om  te zorgen dat alle handvaten en peddels goed gedesinfecteerd zijn. Daarnaast  is het belangrijk om je handen goed te wassen. Gebruik ook papieren zakdoekjes.

Met hoeveel mensen mag je het water op

Men mag met maximaal twee personen een fluisterboot, kano en/of supboard huren. Voor gezinnen is er een uitzondering, hier geldt wel een max van 4 personen.
Grote groepen zijn niet toegestaan. Kom ook dan ook niet allemaal tegelijk.
varen tijdens de corona virus

Houd de juiste afstand van elkaar

Zorg voor de juiste afstanden tussen de verhuurder en huurder, hier geldt een regel van 1,5 meter tussen de personen. Ook op het water.

Maak een afspraak om te huren

Zorg ervoor dat je eerst een fluisterboot, kano of sup board hebt gereserveerd. Maak alles bespreekbaar en voorkom teleurstellingen. Bekijk al onze mogelijkheiden via de homepage. Wil je direct reserveren? Dan kan je via deze link gelijk naar onze reserverings pagina.

Het is van groot belang dat iedereen zich aan de regels houdt.
Zodat iedereen op een veilige manier het water op kan op de Nieuwkoopse Plassen.