Je zult je vast afvragen wat een goede reden is om een fluisterboot te huren. Ik heb dit onderzocht en mensen gevraagd naar hun mening en beweegredenen. Mede door dit onderzoek heb ik een top 5 kunnen maken. Hieronder vind je de 5 goede redenen om een fluisterboot te huren.

Je kunt een heerlijk dagje uit en lekker varen

Een dagje weg op de boot met je gezin, vrienden of vriendinnen, familie of collega`s is altijd een feestje. Gezellig met elkaar op het water varen, genieten van de natuur en een verkoelende duik nemen. Of lekker luieren onder het genot van een hapje en drankje op één van de openbare aanlegplaatsen. Met een fluisterboot ontdek de mooiste plekjes op het water.

Je hebt geen ervaring nodig

De fluisterboot is super gemakkelijk in gebruik en je hebt géén vaarbewijs nodig. De boot heeft een grote houten roer welke je naar links en rechts kunt bewegen. Je gebruikt een sleutel waar je de boot mee start. Aan de linkerkant ter hoogte van je enkel is een hendel. De hendel kun je naar voren en achter duwen, waarbij je voor of achteruit vaart. Als je de hendel in het midden zet dan staat de motor in zijn vrij. Zet de hendel dus in zijn vrij als je de boot start!
De reden dat je geen vaarbewijs nodig hebt is vanwege de snelheid van de boot. De boot gaat namelijk niet harder dan 5km per uur.

Het enige wat je verder hoeft te doen is je routekaart meenemen, de touwen van de kade los maken, goed kijken waar je vaart, welke kant je op moet sturen en hoe hard je wilt varen. Als je dit onder de knie hebt dan kun je heerlijk genieten!
Nog een kleine tip: Hoe verder je de hendel naar voren duwt hoe harder de boot gaat. Dit geldt ook voor het achteruit varen.

Je mag varen waar andere gemotoriseerde boten niet mogen komen

Een leuke bijkomstigheid is dat er speciale kano en fluisterbootroutes zijn waar je met andere gemotoriseerde boten niet mag komen. Je komt dus op de meest bijzondere plekken in het gebied wat je met andere soort boten niet zou kunnen ontdekken. De boten varen door rustig gebied wat de kans op het spotten van een hert, vos of otter groter maakt. Ultiem genieten dus!

De boot beweegt geruisloos door het water

De motor van de fluisterboot wordt elektrisch aangedreven dus je hebt geen last van pruttelende geluiden van de benzine of diesel motor. Je kunt elkaar goed verstaan en ook nog eens alle indrukken uit de omgeving in je opnemen. Stop eens met praten en kijk om je heen. Wat hoor en zie je dan?
Er is een prachtige diversiteit aan flora en fauna te vinden.
Doordat de fluisterboot geen geluidsoverlast veroorzaakt worden de dieren zo min mogelijk gestoord. Geniet van de stilte en laat je verassen door de schitterende natuur!

Er is voldoende ruimte in de boot

De boot heeft plek voor maximaal 8 personen en beschikt over ruime zitplaatsen. Er is voldoende plek voor iedereen om comfortabel te zitten zonder een ‘hutje mutje’ gevoel te hebben. Daarnaast heb je een goede rugsteun vanwege de hoge de randen van de boot. De hoge randen maken het in- en uitstappen ook makkelijker, bijvoorbeeld voor mensen die extra steun nodig hebben. De hoge randen maken de boot ook veiliger, bijvoorbeeld voor (jonge) kinderen.

Tip: neem een kussentje mee voor extra zitcomfort!